Rittinfo

PÅMELDING se påmeldingsfanen.

 

Steinsvikrittet.

Steinsvikrittet har to ulike distanser å velge mellom, med lengdene 27,5 km, og 58 km.

Det er også mulighet å velge og starte uten tidtaking om det skulle være ønskelig.

Lagpåmelding:

Det er mulighet for å melde på flere samtidig. Denne muligheten får opp du når du velger "Steinsvik Rittet" i påmeldingsportalen.

Er dere noen som melder dere på hver for dere, men ønsker å starte i samme pulje må dere gjøre følgende: Ved påmelding får dere mulighet til å velde seeding eller pulje 1, pulje 2 osv. Disse ligger det en maks begrensning på i forhold til antall. Avtal på forhånd hvilken pulje dere velger ved påmelding og starttiden vil bli den samme. Når gruppen er full forsvinner puljenummeret. Det vil si det er ingen garanti for at det er ledig i pulje 1 om du venter en uke etter at naboen har meldt seg på i den.

 

Starttider:

Starten for seeding pulje 1 vil være kl.11.00.

Seedingpuljene vil bli sendt ut først med 5 min. mellomrom. Deretter vil turpuljene bli sendt ut. Ungdomsritt, Steinsvikrittet vil starter fortløpende etter dette.

Seeding:

Vi vil seede fra følgende ritt: Steinsvikrittet 2015 og 2016. Nordsjørittet 2016 og 2017. Garborgriket rundt 2016 og 2017. Hårfagrerittet 2016 og 2017. Birkebeinerrittet 2016. Det vil bli en prioritet fra ritt fra det siste 12 mnd.

For de som har valgt seeding vil den foregå på torsdag kveld, 24.august. Puljene vil bli annonsert i løpet av fredagen, evt torsdag kveld.

Pris:

Pris for deltakelse i Steinsvikrittet er på kr.399,-. Påmeldingsavgiften er med på å gi oss muligheten til å arrangere et best mulig ritt, som setter kvalitet og sikkerhet i førersetet.

Alle som stiller på startstrek må enten ha helårslisens gjennom klubb (fotballforsikringer eller andre skadeforsikringer gjelder ikke) eller løse inn en engangslisens. Prisen på denne er det forbundet som setter, den er på kr.150,-.

Ungdomsrittet er påmeldingsavgiften satt til kr.50,-. Engangslisens er på kr.50,-.

NB: Ved avmelding før 10.juli vil en få refundert påmeldingsgebyret. Etter denne dato vil det ikke blitt gitt noen refusjon.

Haugesunds Avis Barneritt som går av stabelen 27.august, er et gratis arrangement. Likevel krever vi påmelding via vår påmeldingsportal.

Henting av startnummer:

Henting av startnummer blir torsdag 24.august kl 15 - 18 hos Spinn Sykkelshop i Haugesund.

Det blir også mulig å hente startnummer ved start rittdagen, selv om vi anbefaler flest mulig å hente hos Spinn Sykkeshop. Ønsker du likevel å hente startnummer rittdagen, vennligst vær ute i god tid før start.

Parkering:

Det er gode muligheter for parkering i nærområdet til Falkeid Idrettsanlegg. Det vil være både vakter og skilter som viser hvor en har mulighet til å parkere. Gå inn på linken over "Kart" for detaljer, eller klikk her

Det er viktig at ALLE respekterer vaktenes henvisning og skiltingen som vil være satt opp midlertidig denne dagen.

På den måten får vi fin flyt i arrangementet og vi slipper feilparkerte biler som kommer i veien for dere syklister, samt kø inn til området. Vær derfor tidlig ute!

NB! •Deltakere som kommer via Aksdal anmodes om å kjøre via Førland og benytte parkering ved Tysværvåg Skole.

•Kommer du via T-forbindelsen, ta til venstre i første rundkjøring når du kommer ut av tunellen og følg nærmere anvisninger (ca. 5 min sykkeltur til startområde). Vi oppfordrer alle som kommer via T-forbindelsen å bruke denne parkeringsplassen.

 

Mat og drikkestasjoner:

Det vil være drikkestasjon halvveis ut på runden, her serveres sportsdrikke/vann.

Ved passering mål/runding vil det både være mat og drikke.

I målområdet blir det servert drikke, boller, bananer og lapskaus.

 

Garderober og toalettfasiliteter

1 etg. av Falkeid IL sitt klubbhus vil det være garderober og toaletter for damer.

2 etg av Falkeid IL sitt klubbhus vil det være garderober og taoletter for herrer.

 

Ambulanse/førstehjelpspersonell:

Vi i Steinsvik rittet ønsker å sette fokus på sikkerhet. Samtlige løypevakter er informert om hvor nærmeste helsepersonell befinner seg og har telefonnummer til kontaktpersoner som kan bistå over telefon om uhellet skulle være ute. Om det er behov for akutt helsehjelp og alvorlige skader er det selvsagt nødnummeret som gjelder. For mindre skader har vi egne frivillige førstehjelpere som er utdannet innen helse, men vi har også et godt samarbeid med Røde Kors som også stiller med en del personell, ambulanse og ATV med bårekapasitet. Her følger en oversikt over plassering av dedikerte førstehjelpere i trassen:

Terrengparti Falkeid/Kårstø. Her vil det være førstehjelppersonell samt ATV fra Røde Kors med båre. Disse vil bli stasjonert på ulike steder i nedkjøringen fra toppen av partiet.

En vil også finne førstehjelpere fra Røde Kors i målområdet om en skulle ha behov for det.

Viktigst av alt er at alle deltakere gir beskjed til nærmeste løypevakt eller førstehjelper om noen har kommet ut for uhell eller om en bryter av andre grunner

Servicestasjoner:

Spinn Sykkelshop vil stille med servicestasjon i startområdet. Utover det vil det bli plassert ut selvhjelpskasser ved enkelte vaktposter. Hovedsakelig etter terrengpartiene. Se løypekart for hvor disse er plassert. Ofte er hjelpen nærmere enn en tror...

 

Master bil:

Det vil bli kjørt "masterbil" foran første seeding i de partiene det er mulig å få til.

Mellom “masterbil” og rytterne vil det ligge en ATV som vil lede de gjennom traseen.

Trafikksikkerhet:

Under hele arrangementet skal de ordinære trafikkregler følges.

Det er viktig å holde godt til høyre i alle partier av traseen slik at andre kan passere deg uten fare for seg selv eller andre. Ikke bli overrasket over at noen roper “hold høyre” om du ligger midt i traseen.

Ungdomsritt

Trimritt for ungdom 13-16 år

Løypelengde: km Underlag: Hovedsaklig grus og asfalt, men det forekommer noe sti enkelte steder.

Klasser: K13-14 K15-16 og M13-14 M15-16

Trimritt regler:

§ 6 Tidtaking, resultatlister og premiering

Brikkesystem kan benyttes av sikkerhets- og kontrollhensyn, men det skal ikke være offentlige resultater fra trimritt. Det blir deltaker premiering til alle.

Traseen er identisk med hovedløpet. Se løypekart for å se mer av traseen.

Haugaland Kraft terrengsykkelcup

Ved deltakelse i ungdomsrittet er du automatisk med i den nystartende terrengsykkelcupen som er et samarbeid mellom lokale sykkelritt. Her gjelder det kun om å delta, og fine premier kan bli din om du er heldig!

Sjekk gjerne ut facebookgruppen Haugaland Kraft terrengsykkelcup for mer informasjon.

 

Trasekart

Se kartfanen. (Kart kommer)

 

Påmelding:

Se påmeldingsfanen

 

Startnummer:

Startnummer kan hentes hos Spinn Sykkelshop i Haugesund torsdag 24. august fra kl.15 - 19.

Det vil også være mulighet for å hente startnummer i startområdet, men vi anbefaler å hente det i forkant.

For mer informasjon, se rittinfo fanen.

 

The double

Ønsker du å være litt mer aktiv enn bare å sykle Steinsvikrittet 206august? Ønsker du flere muligheter til å beseire naboen, kollegaen eller rett og slett utfordre deg selv enda en gang?

Da har du muligheten til å bli med på The double!

For å bli med må du gjøre følgende:

1. Melde deg på, og gjennomføre Steinsvikrittet 2017.

2. Melde deg på, og gjennomføre Meny Aksdal løpet 2017.

 

Hva er Meny Aksdal løpet?

I samarbeid med Meny Aksdal blir det for andre år på rad et mosjonsløp (løping) i området rundt Aksdal.

Meny Aksdal løpet går av stabelen 1.oktober og har en lengde på ca. 7 km. Løypen går i kupert terreng på omtrent like mye asfalt som grus Påmelding til dette arrangementet er allerede åpnet.

Sjekk www.menyaksdallopet.no for påmelding og mer informasjon.

 

Konkurranse

Det vil bli kåring av årets “The double mester” både på dame – og herresiden. Da vil sluttiden fra Steinsvikrittet 2017 og Meny Aksdal 2017 løpet bli lagt i sammen. I tillegg vil det bli trukket ut flotte premier der alle som har gjennomført begge løpene, uavhengig av hva resultatet måtte være har du mulighet til å vinne. Som i 2016 har du her mulighet til å vinne flott reisegavekort!

 

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere

Arrangør

Copyright © All Rights Reserved Falkeid IL. Webansvarlig Einar Magne Storhaug